Terug naar het overzicht
cover
Mozdzer, Leszek Earth Particles
€ 20,99 Bestellen
Toevoegen aan winkelmandje Bestellen

Mozdzer, Leszek

Earth Particles

5907632690157

Componist Mozdzer, Leszek
Titel Earth Particles
Artiest Holland Baroque / Mozdzer, Leszek (piano)
Artikel nr. 3269015118410
EAN Code 5907632690157
Aantal CD's 1
Label RTBE F-L HOLLAND BAROQUE
Releasedatum 2018-05-11

ADVERTORIAL

Edisonwinnaar Holland Baroque en pianovirtuoos Leszek Mozdzer veroveren Polen met hun nieuwe cd Earth Particles. In Mozdzers thuisland behaalde het album binnen enkele weken goud. De cd is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

De verwachtingen voor het gloednieuwe album van Holland Baroque waren hooggespannen. Het orkest staat bekend om zijn bijzondere samenwerkingen. De vorige cd, Carrousel, met Eric Vloeimans werd onlangs met de prestigieuze Edison bekroond. In Leszek Mozdzer vond Holland Baroque opnieuw een zielsverwant; de Poolse pianist-componist deinst er evenmin voor terug om over muzikale grenzen heen te kijken. “Het is ons gelukt om jazz en klassieke muziek met elkaar te verbinden”, vertelt Mozdzer enthousiast. “Daar droomde ik al mijn hele leven van.”

Begin 2017 ging het avontuur met Leszek Mozdzer van start. Op uitnodiging van het artistieke team dat bestaat uit Judith en Tineke Steenbrink componeerde de Poolse virtuoos nieuwe muziek voor Holland Baroque. Mozdzer was zo enthousiast dat hij besloot meteen een cd op te nemen in Nijmegen. Holland Baroque, dat doorgaans voor Channel Classics opneemt, maakte graag dit bijzondere uitstapje met hem. Nog datzelfde jaar nam hij het orkest mee voor een uitverkochte tournee langs de grootste zalen in Polen.

“Dit is mijn eerste volledig zelf gerealiseerde en gecreëerde album”, zegt Mozdzer. “Hiermee komen al mijn dromen uit. Voor mij is dit een nieuwe openbaring. Plotseling bevond ik me tussen mensen zoals ikzelf: mensen die werkelijke schoonheid zoeken en eenvoudigweg van muziek houden.” Een ongelofelijk mooie ontmoeting met als resultaat: Earth Particles.

KZ 3-2018

  • cover
  • cover
Terug naar het overzicht