Terug naar het overzicht
cover
Mozart, Wolfgang Amadeus Così fan tutte
€ 31,50 Bestellen
Toevoegen aan winkelmandje Bestellen

Mozart, Wolfgang Amadeus

Così fan tutte

0809478090052

Componist Mozart, Wolfgang Amadeus
Titel Così fan tutte
Artiest Burrows, Stuart \ Allen, Thomas \ Allan, Richard Van \ Kanawa, Kiri Te \ Balsta, Agnes \ Mazzucato, Daniela \ Royal Opera Chorus \ Orchestra of the Royal Opera House \ Davis, Colin
Artikel nr. 780900583985
EAN Code 0809478090052
Aantal CD's 1
Label HARMONIA G - O OPUS ARTE
Releasedatum 2013-08-05

Een beetje operaliefhebber droomt wel eens van een bezoekje aan de archieven van operahuizen. Daar liggen de grootste schatten opgeborgen, maar gelukkig worden ze steeds vaker geopenbaard. Ik ben een verzamelaar en men kan mij geen groter plezier doen dan met een voor mij onbekende opname met een van mijn idolen en dan ook nog eens met een goede geluidskwaliteit. Deze @Così@ kende ik niet. Hij werd in 1981 in Londen opgenomen. Op de bok stond een van de beste Mozart-dirigenten uit die tijd, Colin Davis, maar mij gaat het hier vooral om de zangers. Kiri Te Kanawa vond ik altijd het allermooist in Mozart (en Strauss). Haar Fiordilligi is sensueel en vrouwelijk en haar sopraan van een bijna goddelijke schoonheid. En: wat een zangcultuur! Ik heb altijd een zwak gehad voor Agnes Baltsa en ook hier vind ik haar prachtig: haar stem is warm en haar Dorabella uitdagend. Bovendien versmelten beide stemmen mooi met elkaar. Stuart Burrows is een elegante Ferrando en Thomas Allen een zeer macho Guglielmo, met in zijn stem al een opzetje voor Don Alfonso.
Die wordt schitterend gezongen door Richard Van Allan. Daniela Mazzucato completeert als Despina de voortreffelijke cast. Wat een genot!
Basia Jaworski

  • cover
  • cover
Terug naar het overzicht