Terug naar het overzicht
cover
Berlioz, Hector Berlioz: Romeo et Juliette
€ 31,50 Bestellen
Toevoegen aan winkelmandje Bestellen

Berlioz, Hector

Berlioz: Romeo et Juliette

0691062052122

Componist Berlioz, Hector
Titel Berlioz: Romeo et Juliette
Artiest Swedish Radio Symphony Orchestra & Swedish Radio Choir
Dirigent Ricciati, Robin
Artikel nr. 0000521CKD
EAN Code 0691062052122
Aantal CD's 2
Label LINN RECORDS
Releasedatum 2016-10-01
# Titel & Artiest Tijd
1 Introduction instrumentale - Dombats - Tumulte - Intervention du Prince — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 004:43
2 Prolog - D'anciennes haines endormies — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 005:10
3 Oremiers transports que nul n'oublie! — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 006:00
4 Bientôt de Roméo - Mab, la messagère — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 003:19
5 Roméo seul - Bruit lontain de bal et de concert — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 006:57
6 Grande fête chez Capulet — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 005:54
7 Nuit sereine — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 018:52
1 La reine Mab, ou la Fée des songes — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 008:09
2 Jetez des fleurs pour la vierge expirée! — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 009:28
3 Roméo au tombeau des Capulets — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 001:33
4 Invocation - Réveil de Juliette - Joie délirante, désespoir, dernières angoisses et mort des deux am — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 006:18
5 La foule accourt au cimetière - Rixe de Capulets et des Montagus — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 004:07
6 Pauvres enfants que je pleure — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 008:43
7 Serment de réconciliation — ROBIN TICCIATI/SYMPHONY ORCHESTRA,SWEDISH RADIO 004:44

LABELPORTRET
Kwaliteit en diversiteit

Het nieuwe jaar begint goed voor het Schotse label Linn Records en de productie- en opnamegroep Outhere Music. Met een kersvers droompartnerschap versterken de merken elkaars grootste krachten en innovaties.

Een diepgewortelde passie voor muziek en kwaliteit: op basis van deze gemene deler gaan Linn en Outhere vanaf nu samen verder. Keer op keer zorgt deze passie bij Linn voor producties met een uitzonderlijke toewijding aan de luisteraar. Het label streeft ernaar om de luisteraar een zo authentiek mogelijke luisterervaring te bieden. De opnames zijn zo geproduceerd dat elke muzikale intentie van de artiest onverminderd wordt overgedragen. Zoals de muziek tijdens de opname klonk, zo hoort de luisteraar de opname thuis, alsof niet de luidsprekers maar de artiesten zelf in de woonkamer staan. Het luisterplezier staat altijd voorop. Voor het gerenommeerde Gramophone genoeg redenen om Linn in 2010 te bestempelen als ‘het toonbeeld van een moderne platenmaatschappij’ en uit te roepen tot ‘Label van het Jaar’.

Met innovatieve stappen op het digitale pad waarborgt Linn al meer dan dertig jaar deze onvolprezen kwaliteit. Het label stapte bijvoorbeeld over op vinyl, Super Audio-cd en Studio Masters omdat de gelimiteerde geluidskwaliteit van de cd al gauw als een te grote beperking werd ervaren. Waar belangrijke details op de cd verloren gaan, bereiken ze via deze geluidsdragers juist wel de oren van de luisteraar. Linn is met name te spreken over Studio Masters, omdat de hoge kwaliteit van deze bestanden de zo gewenste authentieke luisterervaring echt mogelijk maakt. Opvallend is dat Linn het eerste label was dat Studio Masters vrij van digitale rechten als downloads aanbood. Opnames van hoge kwaliteit makkelijk beschikbaar maken, dat was het doel. Met inmiddels duizenden klanten kan zeker gezegd worden dat deze missie is geslaagd. Het label maakte de digitalisering tot een van zijn grootste krachten door hem te omarmen. Door de eveneens positieve visie van Outhere op digitaal aanbod en nieuwe distributievormen kan deze ontwikkeling alleen maar versterkt worden.

Het partnerschap biedt zowel Linn als Outhere de mogelijkheid tot het vergroten van een ander sterk gemeenschappelijk kenmerk: diversiteit. De producties van Linn omvatten een breed kleurenpalet aan genres, van jazz en folk tot klassiek. Het label mag zich ook rijk rekenen met een reeks prijswinnende artiesten als jazzvocalist Carol Kidd en het barokensemble Dunedin Consort. De ondernemingen kijken uit naar de artistieke uitwisselingen die de samenwerking met zich meebrengt, met name de kennismaking met artiesten van over de hele wereld uit elkaars uiteenlopende portfolio’s.

De samenwerking belooft niet alleen veel goeds voor Linn en Outhere, maar ook voor muziekliefhebbers. De geweldige kwaliteit van Linn zal vanaf nu een nog breder publiek kunnen bereiken. Het zal vast ook niet lang duren voor de luisteraars kunnen genieten van de muzikale vruchten die de nieuwe banden tussen artiesten van Linn en Outhere zullen afwerpen. De gebundelde krachten van de innovatieve merken verwezenlijken ongetwijfeld de optimale balans tussen kwaliteit en diversiteit.

Voor meer informatie zie Outhere-music.com/nl

Simone Leuven (1-2017)

  • cover
  • cover
Terug naar het overzicht