Terug naar het overzicht
cover
Geminiani / Bartok / Dyens e.a. Aangenaam Klassiek 2018
€ 9,99 € 10,99 Bestellen
Toevoegen aan winkelmandje Bestellen

Geminiani / Bartok / Dyens e.a.

Aangenaam Klassiek 2018

0724320180029

Componist Geminiani / Bartok / Dyens e.a.
Titel Aangenaam Klassiek 2018
Artiest Tharaud / Pluhar / Andsnes e.a.
Dirigent Rademann / Raiskin / Vriend e.a.
Artikel nr. 2018002STEP
EAN Code 0724320180029
Aantal CD's 2
Label STEP
Releasedatum 2018-09-28

SPECIAL

Aangenaam Klassiek van en voor een nieuwe generatie
De campagne Aangenaam Klassiek biedt volop gelegenheid om te genieten van de mooiste klassieke muziek. Extra bijzonder deze editie: een unieke samenwerking met het Prinses Christina Concours.

Op 28 september gaat Aangenaam Klassiek weer van start. Zoals ieder jaar presenteert de campagne een dubbel-cd met voorproefjes van de veertig mooiste albums van het najaar. Daarnaast is de Aangenaam Klassiek voor Kids-box deze keer geproduceerd door Oorkaan, een organisatie die samen met topmusici theatrale concerten geeft voor een jong publiek. Zo’n doosje muzikale bonbons smaakt natuurlijk naar meer, en daarom zijn de geselecteerde cd’s met korting verkrijgbaar. Een van deze albums is bijvoorbeeld het zinderende Vienna: fin de siècle van Barbara Hannigan en Reinbert de Leeuw. Na Paul Witteman en Harriet Krijgh is de ambassadeur voor Aangenaam Klassiek dit jaar het Prinses Christina Concours. Het concours voor jonge musici deelt namelijk een grote passie met de campagne: klassieke muziek bij een breed publiek brengen. Bij aanschaf van de dubbel-cd ontvang je het Aangenaam Klassiek Geschenk met unieke opnames van de Nationale Finale van het concours in 2018. Zo maakt deze editie van Aangenaam Klassiek naast gevestigde artiesten ook aanstormende talenten voor een breed publiek toegankelijk.

En dat is van groot belang, want zo wordt duidelijk dat klassieke muziek juist leeft onder jonge mensen. Ieder jaar opnieuw heeft het concours namelijk wel vierhonderd deelnemers die vol overtuiging voor muziek kiezen. “Eigenlijk zijn alle deelnemers jonge ambassadeurs door wat ze doen”, zegt de organisatie van het concours. “Want hoe kan je beter met klassieke muziek in aanraking komen dan door leeftijdsgenoten? De deelnemers inspireren en stimuleren andere jonge mensen. En voor de jonge musici is gehoord worden het mooiste wat er is.” En dat wordt met de geschenk-cd gerealiseerd: voor het eerst kan iedereen van de concoursfinale genieten in de huiskamer – een schitterende kroon op het vijftigjarig jubileum dat het concours het afgelopen seizoen heeft gevierd.

Met het Prinses Christina Concours als ambassadeur ontsluit de nieuwe editie van Aangenaam Klassiek klassieke muziek voor alle leeftijden. Klassieke muziek van én voor een nieuwe generatie: dat is de kracht die het concours en de campagne samen uitstralen. Op 29 september zijn er in winkels door heel Nederland optredens in het kader van Aangenaam Klassiek Live en gedurende het hele jaar zijn overal concerten te bezoeken die het Prinses Christina Concours voor haar jonge prijswinnaars organiseert (de concertagenda is te raadplegen op www.christinaconcours.nl). “Het zou fantastisch zijn als de cd-luisteraars geprikkeld worden om een keer te komen luisteren”, hoopt de organisatie. “En op dezelfde manier nodigen we jong publiek uit: laat je verrassen door muziek die je misschien nog niet zo goed kent!”

Simone Leuven (5-2018)

  • AK 2018 klassiek
Terug naar het overzicht