Post, André

2006-11-14 22:23:42

Tot de zomer van 1995 leidde de jonge, lyrische tenor André Post een in zangersland anoniem bestaan in bet Urker Mannenkoor. Hier kwam abrupt een einde aan, toen hij die zomer (1998) in Tsjechië een mastercIass volgde bij Charlotte Margiono. De Nederlandse diva was dermate onder de indruk van zijn stem en muzikaliteit, dat ze hem aanbood lessen bij haar te volgen. Hij studeerde vanaf 1995 drie jaar in Zwolle bij Felix Schoonenboom en daarna aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Diane Forlano en Rita Dams alwaar hij In 1999 afstudeerde, waarna hij zijn studie vervolgde aan het Internationaal Opera Centrum Nederland o.l.v. Hans Nieuwenhuis. Momenteel werkt bij met de befaamde zangpedagoge Margreet Honig. HoeweI André nog aan het begin van zijn carrière staat heeft hij al een breed repertoire. Hij zong de rol van Bajazet in de opera Tamerlano van Händel met het Utrechts Barokconsort o.l.v. Jos van Veldhoven. Ruiz (Il Trovatore) in het Concertgebouw te Amsterdam met het Nederlands Ballet orkest o.l.v. Ed Spanjaard. Thibault in Les vèspres Siciliennes in een concert van de VARA Matinee en Don José in de nieuwe Pierre Audi productie van Opera Studio Nederland, Le Tragedie de Carmen.

Bij het Nederlands Kamerorkest, o.l.v. Philipe Entremont , zong bij de rol van Herr Vogelsang in Der Schauspieldirektor van Mozart tijdens het slotconcert van de Amsterdamse Uitmarkt 1999/2000, deze voorstelling werd live uitgezonden door de AVRO. Bij De Nederlandse Opera zong hij in Die Meistersinger von Nürnberg (productie Harry Kupfer) en in Rêves d'un Marco Polo tijdens het Holland Festival 2001. Hij zong de rol van Abdallo (Nabucco) in Ahoy (Opera in Ahoy) , de titelpartij in Gounods Faust in Heerlen, Nemorino (L'Elisir d'amore, Donizetti ) in Leeuwarden en de rol van Eisenstein uit Die Fledermaus in Amsterdam alsmede Male Chorus (The Rape of Lucretia, B.Britten) o.l.v. Richard Bradshaw.

Op het gebied van het oratorium zong bij o.a. Bachs Matthäus Passion met het Münchner Motettenchor In de Philharmonie am Gasteig, het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans C. Rademann en met het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard alwaar bij met groot succes in één concert de partij van evangelist alsmede de tenoraria's voor zijn rekening nam, het Requiem van Schumann met het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden, de tenorpartij in de Jagdkantate van Bach met het Combattimento Consort, het Verdi Requiem met het Gelders Orkest o.l.v. Rob Vermeulen, Die Jahreszeiten en Die Schöpfung in Roermond, Messa di Gloria (Puccini) in Utrecht, Mahlers Lied von der Erde (Schönberg Fassung) in Rotterdam o.l.v. Marien van Staalen, en Rossini's Petit messe solennelle o.a. in Utrecht.

http://www.impresariaat-tineke-ouwendijk.nl/andre_post.htm