Wieman, Henk

2016-11-23 00:00:00

Het leven van Henk Wieman is verweven met muziek. Als jongen van 5 begon hij met pianospelen, op 7-jarige leeftijd ging hij naar de muziekschool, en reeds op zijn 15e gaf hij zijn eerste pianoconcert.
Op 19 jarige leeftijd speelde Henk Wieman piano bij Jasperina de Jong in haar Theatertour “de Grote Egotrip”. In de jaren daarna begeleidde hij o.a. Harry Sacksioni.
Zowel klassieke als lichte muziek

Tegelijkertijd studeerde Henk aan het Conservatorium in Utrecht klassiek piano bij Herman Uhlhorn. Na deze opleiding te hebben voltooid volgde hij bij het Conservatorium in Hilversum de opleiding “lichte muziek Jazz” bij Rob Franken. (In de examencommissie Lichte Muziek zaten o.a. Jerry van Rooyen, Rogier van Otterloo en Tony Nolte. Zij beloonden hem met een 9).
Daarmee is Henk Wieman de eerste musicus in Nederland die zowel een klassiek als een Conservatorium diploma lichte muziek Jazz bezit. Na zijn examen lichte muziek Jazz werkte hij aan beide Instituten.

Omdat Henk zich in beide genres thuisvoelt, heeft hij er een term voor bedacht: “Modest Music”.

Piano- en methodiekdocent
Deze indrukwekkende staat van dienst musicus combineert Henk Wieman met zijn passie voor het muziekonderwijs. In zijn eigen bedrijf ontwikkelde hij een auditieve lesmethode Hij componeerde honderden naspeelmelodieën en bezocht vrijwel iedere muziekschool in Nederland.

Componist van hart tot hart
Sinds een aantal jaren is Henk Wieman eigen stukken gaan componeren en bracht hij hiervan in eigen beheer 4 CD’s uit: Con Amore, Sunrise, Into your Heart en For You. Op deze albums is Henk samen met het Belgisch Strijkorkest te beluisteren. Najaar 2016 verschijnt een solo album Avanti.

Henk heeft zijn emoties in muziek weten te vertalen en als romantische pianist er nog iets aan toegevoegd: de gepassioneerde uitvoering van zijn eigen muziek. Het is muziek van hart tot hart.

https://henkwieman.nl/

Relevante recensies

Henk Wieman