Tonhalle Orchestra Zürich

2019-10-14 00:00:00

Na de viering van het 150-jarig jubileum van de Tonhalle Society in de afgelopen twee seizoenen, die ook tal van wereldpremières en landschappelijke producties heeft opgeleverd, begint het Tonhalle Orchestra Zurich 2019/20 een nieuw hoofdstuk samen met chef-dirigent en muziekregisseur Paavo Järvi Orchestra geschiedenis. David Zinman was tot 2013/14 bijna 20 jaar dirigent van het Tonhalle Orkest Zürich en is nu eregeleider; Lionel Bringuier was chef-dirigent tot 2017/18. Een succesvolle gezamenlijke Aziatische tournee met Paavo Järvi in ​​het najaar van 2018 werd gevolgd door live-opnames voor de eerste CD-productie met orkestwerken van Olivier Messiaen. Voor 2019/20 zijn opnames van alle symfonieën door Tchaikovsky gepland, inclusief de meer dan 40 CD-producties met Tonhalle-Orchester Zurich - complete opnames van alle symfonieën van Beethoven,

In het Tonhalle Orkest Zürich spelen ongeveer 100 muzikanten uit ongeveer 20 landen ongeveer 50 verschillende programma's in meer dan 100 concerten per seizoen. Er zijn ook gastoptredens in meer dan 70 steden in 16 landen. De spraakgidsen van topklasse kunnen worden ervaren in de TOZ-solistenreeks. Zowel thuis als op tournee wordt gespeeld met gerenommeerde solisten zoals Janine Jansen, Martin Grubinger, Joshua Bell, Rudolf Buchbinder, Julia Fischer, Gautier Capuçon, Yuja Wang, Jean Yves Thibaudet, Lisa Batiashvili en Sabine Meyer.

Er zijn nauwe relaties met gastdirigenten zoals Franz Welser-Möst, Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Manfred Honeck, Krzysztof Urbanski, Jakub Hrusa, Kent Nagano, Giovanni Antonini en Jan Willem de Vriend.

Tijdens de renovatie van de Tonhalle am See speelt het orkest in Tonhalle Maag in Kreis 5.

https://www.tonhalle-orchester.ch/

Relevante recensies

toz2017 c dutto paulo web.780x0