Slot, Frans Douwe

2019-10-16 00:00:00

Frans Douwe Slot is geboren op 13 mei 1983 te Stiens. Daar kreeg hij op zesjarige leeftijd zijn eerste lessen van dhr. H Oosterhuis en vijf jaar later vervolgde hij zijn studie bij dhr. R Ferwerda in Drachten, waarna hij met succes toegelaten werd aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen. Gedurende deze studie heeft Frans Douwe Slot een drietal docenten gehad. In de vooropleiding en de eerste twee jaar van de vakopleiding studeerde hij bij Klára Würtz. De laatste twee jaar van zijn studie aldaar vervolgde hij bij Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. Deze drie docenten hebben hem een grote diversiteit aan muzikale overdracht en pianotechniek bijgebracht. Hij soleerde met de pianoconcerten van Schumann en Grieg en won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen.

Een slepende blessure, die bijna drie jaar heeft geduurd, weerhield Frans Douwe Slot er niet van zijn studie te vervolgen bij Klára Würtz op het Utrechts’ conservatorium. Tijdens zijn Master of Music verdiepte hij zich in de romantische periode en nam hij zijn eerste CD op, die zeer positief door de pers ontvangen werd. Zijn studies heeft hij cum laude afgesloten.

In 2009 deed hij zijn laatste ervaringen op aan de Franz Liszt Academy in Boedapest, waar hij heeft gestudeerd onder leiding van prof. Szokolay Balázs en nam in datzelfde jaar zijn tweede CD op.

Vanaf heden is Frans Douwe Slot docent aan de Ferwerda Academie en is daar tevens opvolger van Rein Ferwerda. Naast de lespraktijk en concertpraktijk als solo pianist treedt Frans Douwe Slot ook op als kamermusicus. Hij speelde onder andere meerdere malen samen met Emmy Verhey.

https://www.fransdouweslot.com/index.php

Relevante recensies

FDS persfoto 125