Simeonkwartet

2023-07-19 20:23:00

Het Simeonkwartet bestaat sinds 1996 en legt zich toe op de composities van de Nederlandse componist Simeon ten Holt en legt zich toe op het geven van concerten op bijzondere plekken en locaties.

Zo is er jaarlijks een uitvoering van Canto Ostinato in de Buitensociëteit te Zutphen, met een extra dimensie door de belichting van Mark Hengeveld. Het kwartet gaf openluchtconcerten bij kasteel de Wildenborch en aan de rivier de Berkel. Meerdere keren voerde het kwartet Canto Ostinato uit in de Sint Bavo-kerk te Haarlem, en ook waren er Canto-uitvoeringen in het buitenland zoals in Duitsland en Sibiu, Roemenië.

Emile Engel beweegt zich als dirigent, pianodocent en uitvoerend musicus volop in het muziekleven. Zowel in de lichte als de klassieke muziek. Hij dirigeert meerdere koren en is als dirigent actief betrokken bij Paaspop Klassiek in Zieuwent waarbij hij o.a. jaarlijks de uitvoering van de Matthäus Passion en Messiah organiseert. Emile werkt met orkesten van naam als barokorkest La Sorpresa en het Van Wassenear Consort en een cast van internationale solisten . Emile werkt bij Pianoschool Zutphen en is als programmeur aan het Beethoven Festival Zutphen verbonden.

Esther Scheerder studeerde klassiek piano aan het conservatorium te Enschede bij Fred Oldenburg. Esther heeft twee jaar les gehad van Simeon ten Holt. Samen verzorgden ze avonden, waarbij ten Holt zijn compositie besprak en zij “Natalon in E” vertolkte. Esther heeft als pianodocente een fulltime lespraktijk in Zutphen. Samen met mezzosopraan Enneke Schekman vormt Esther duo Mezzo-Piano.

Cathelijne Maat studeerde klassiek piano aan het conservatorium te Arnhem en het ‘Conservatoire Russe’ in Parijs. Ze is actief als liedbegeleider en in kamermuziek. Ze werkt veel samen met mezzo-sopraan Janneke Schaareman, vormt een duo met celliste Mariëtte Freijzer met wie ze ook op de laatste editie van het Beethoven- festival Zutphen te horen was, en met haar en violiste Hebe Mensinga vormt ze het Hildebrand Trio. Als solist was ze te gast bij diverse orkesten en voerde ze onder andere Rhapsody in Blue van Gershwin en het 20e pianoconcert van Mozart uit. Cathelijne is pianodocente bij Pianoschool Zutphen.

Jacobus den Herder studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam. Regelmatig concerteert hij samen met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, altvioliste Anna den Herder en cellist Wijnand Hulst en hij maakt deel uit van het veelbelovende Jacob Olie Trio. In 2013 werkte hij samen met de bekende Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Jacobus is veelvuldig actief als arrangeur. Zo bewerkte hij voor ensembles in verschillende bezettingen de Winterreise van Schubert, het Requiem van Fauré, en het Requiem van Willem Jeths op verzoek van de componist zelf.

https://simeonkwartet.nl/

Relevante recensies

Simeonkwartet2