Rutten, Edwin

2015-11-20 00:00:00

Levenslust, relativeren, humor, muziek en spelen. Dat zijn de principes waar Edwin Rutten (11 januari 1943) naar leeft. Hij is verhalenverteller, zanger, acteur, presentator, muzikant, docent en columnist. "Het is één grote pot verwarring", aldus de ideeënman.

Edwin is vier dagen per week te horen met Muziekwijzer bij MAX op NPO Radio 4 en in het weekend met Jazz in the Morning op NPO Radio 6. Verder maakt hij met eigen versies en vertellingen klassieke muziek toegankelijk voor kinderen en andere volwassenen. De nieuwste in de serie Aangenaam Klassiek for Kids is een klassiek kerstverhaal op het Weihnachtsoratorium. Elke twee maanden schrijft Edwin de column Klassieke Kinderenzaken in het magazine Klassieke Zaken en sinds 1 januari 2015 presenteert hij het jaarlijkse Nieuwsjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker uit Wenen.

In 2014 verscheen de dubbel-cd Mattheüs Passie met muzikale fragmenten van dirigent Nikolaus Haroncourt. Naar het format van deze cd staat Edwin rond Pasen 2016 in de theaters met zijn versie van de Mattheus Passie in elf concerten met zeventien musici en acht vocalisten. Voorjaar 2016 staan op de planning de cd Young Persons Guide To The Big Band en het boekje Dromendoosje.

http://www.edwinrutten.nl/

Relevante recensies

Edwin Rutten fotograaf Robert Elsing