Kugoni Trio

2017-07-28 20:17:00

Met een unieke bezetting (piano, viool en saxofoon), energieke uitvoeringen en een gepassioneerde zoektocht naar nieuw repertoire is het Kugoni Trio, sinds zijn oprichting in 2010, een graag geziene gast op de nationale en internationale podia.

Het Kugoni Trio is een veelgevraagd ensemble in talrijke culturele centra in België en concerteerde al in heel wat prestigieuze Belgische concertzalen als het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), Flagey (Brussel), de Academiezaal (Sint-Truiden), AMUZ (Antwerpen) en het Concertgebouw (Brugge).
Bovendien wordt het Kugoni Trio uitgenodigd tijdens festival- en cultuurdagen als Iedereen Klassiek (Brugge), Cultuurmarkt (Antwerpen), KlaraFestival (Brussel), BumaClassical (Utrecht) en Festival Van Vlaanderen.
In het buitenland concerteerde het Kugoni Trio onder andere in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Een extra focus wordt gelegd op de Belgische muziek, waarbij het Kugoni Trio een bron van inspiratie is geworden voor hedendaagse componisten.
Zo geeft het trio jaarlijks meerdere compositieopdrachten en creëerde het reeds werken van Erik Desimpelaere, Jeroen d’Hoe, Hanne Deneire, Wilfried Westerlinck, Benjamien Lycke, Paul Steegmans, Jan Van Landeghem en Jan-Hendrik Van Damme.

Het Kugoni Trio verleende zijn medewerking aan de cd Mockingbird (2015) van de Belgische componist Wilfried Westerlinck. In samenwerking met Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV), Radio Klara en Flanders Arts Institute werkte het Kugoni Trio mee aan de cd Fingerprints (2016).
Met het debuutalbum Timelapse (2016) presenteert het trio voor het eerst zijn eigen artistieke signatuur.

Daarnaast maakte het trio opnames voor Radio Klara, Musiq3 en Radio4 (NL) en was het ensemble te zien op de televisiezenders Cultuur7 en Canvas.

Het Kugoni Trio werd met een eerste prijs bekroond op
de wedstrijden Supernova 2014 (vroeger Gouden Vleugels) en Forte Limburg 2015.

Het ensemble was “Artiest in residentie” voor de concertseizoenen 2014-2015 en 2015-2016 van de vzw SWUK Vlaanderen.

Meer concerten, meer creaties en samenwerkingen met componisten bieden kleurrijke vooruitzichten voor dit jonge ensemble.

https://www.kugonitrio.be/

Relevante recensies

Jan Bellen4