Krijgh, Harriet

2014-10-03 11:55:00

Harriet Krijgh (geb. 1991) kreeg haar eerste cellolessen op vijfjarige leeftijd van Johannes Eisenmeier. In 2000 werd zij toegelaten tot de Jong Talent-klas van Lenian Benjamins aan het Utrechts Conservatorium, waar zij ook les kreeg van Jeroen den Herder en Elias Arizcuren. Harriet woont sinds 2004 in Wenen. Hier vervolgde zij haar studie bij Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrovaan het Konservatorium Wien Privatuniversität. Naast haar studie kreeg Harriet privélessen en master classes van Steven Isserlis, Dimitri Ferschtman, Clemens Hagen en Frans Helmerson.

Prijzen
In 2008 werd Harriet eersteprijswinnaar en winnaar van de Laureatenprijs van het Prinses Christina Concours. Zij won de eerste prijs tijdens de landelijke finale van het Prima la Musica Concours in Oostenrijk en de eerste prijs in haar leeftijdscategorie en de speciale Nicole Janigro Award tijdens het Antonio Janigro Cello Concours in Kroatië. In 2010 won Harriet de eerste prijs in de Fidelio Competition in Wenen. In 2012 won ze het Nationaal Celloconcours tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale. Harriet werd in 2009 toegelaten tot de door Yehudi Menuhin opgerichte Live Music Now Foundation.

Optredens
Naast regelmatige concerten en solorecitals in Wenen speelt Harriet vaak in kamermuziek festivals o.a. Haydn Festival Eisenstadt, Diabelli Summer, St.Gallen, Trigonale en Hagen Open. In Nederland gaf zij recitals in het Concertgebouw Amsterdam, "de Doelen" Rotterdam en Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2011 maakte Harriet een concertreis door Azië. In Korea speelde Harriet een aantal recitals en in Vietnam speelde zij het Triple Concert en de Roccoco variaties. In 2012 debuteert Harriet in het Konzerthaus Wien met de Haydn-C en D concerten. Voor het label Capriccio heeft Harriet onlangs haar eerste CD-opnamen gemaakt.

Instrument
Harriet bespeelt een cello uit het jaar 1690 gebouwd door Hendrik Jacobs te Amsterdam, aan haar uitgeleend door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

http://www.harrietkrijgh.com/

Relevante recensies

Harriet Krijgh