Kammerorchester des Symphonieorchesters des Bayerischen Rundfunks

2018-07-10 20:18:00

Het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (Duits: Symfonieorkest van de Beierse omroep) in München is het grootste symfonieorkest van de Bayerischer Rundfunk. Het is een van de orkesten in München, samen met de Münchner Philharmoniker en het orkest van de Bayerische Staatsoper. Thuishavens van het orkest zijn de Philharmonie am Gasteig en de Herkulessaal van de Münchner Residenz in München.

Het orkest werd opgericht in 1949, met leden van een eerder radio-orkest in München. Eugen Jochum was van 1949 tot 1960 de eerste chef-dirigent van het orkest.

Het orkest behoort bij de beste in Duitsland en staat internationaal hoog aangeschreven. Zwaartepunt in de programmering is de symfonische muziek van de Weense klassieken, Romantiek en eigentijdse muziek. Ook voor radio- en televisieopnamen, cd-opnamen en opera's wordt het orkest regelmatig ingehuurd, vaak samen met het koor van de Beierse omroep. Het orkest speelde in de Musica Viva-concerten, oorspronkelijk opgericht door de componist Karl Amadeus Hartmann.

Het orkest werd in 2006 een Grammy Award toegekend in de categorie Beste orkestuitvoering voor de opname van de 13e symfonie van Dmitri Sjostakovitsj.

https://www.br-so.de/

Relevante recensies

Logo SBRO