Farkas Quintet

2017-09-25 00:00:00

Het Farkas Quintet werd in 1997 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot Nederlands meest vooraanstaande blaaskwintet. Naast hun banen in het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Münchner Philharmoniker, blijven de vijf jonge blazers samen om op het allerhoogste niveau kamermuziek maken.

Regelmatig speelt het Farkas Quintet in belangrijke concertzalen als het Concertgebouw Amsterdam en TivoliVredenburg Utrecht en is het op de radio te beluisteren. Het Farkas Quintet speelt ook kindervoorstellingen, zoals de voorstelling “Zing met ons mee”, die in maart 2014 in de Kleine Zaal van het Concertgebouw hernomen werd.

In 2004 won het Farkas Quintet zowel de vakjury- als de publieksprijs op het Nationaal Kamermuziekconcours in Almere.

Het Farkas Quintet is te beluisteren in de cd-box “Discovering Dutch ensembles” van de Nederlandse Wereldomroep. Najaar 2014 komt een nieuwe cd uit met werken van Ravel, Milhaud en Françaix speelt.

In maart 2015 zal het Farkas Quintet in een samenwerkingsproject met Antoine Bodar een nieuwe bewerking van Haydns “Sieben letzte Worte” in première brengen.

http://farkasquintet.nl/?page_id=2

Relevante recensies

Farkas Quintet