Einaudi, Ludovico

2015-09-23 00:00:00

Ludovico Einaudi begon zijn muzikale opleiding aan de Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan, waar hij in 1982 een diploma als componist behaalde. In datzelfde jaar studeerde hij met Luciano Berio en kreeg hij een studiebeurs voor het Tanglewood Muziekfestival. Na zijn studie op het conservatorium componeerde Einaudi jarenlang verschillende soorten muziek. Halverwege de jaren 80 begon hij te zoeken naar een persoonlijke stijl. Veel van zijn muziek is gebruikt in films en hij won 4 internationale prijzen.

Ludovico Einaudi is een kleinzoon van Luigi Einaudi, de tweede president van Italië. Einaudi woont op een wijngaard in het Italiaanse gewest Piëmont.

Hoewel Einaudi niet tot een bepaald genre gerekend wil worden, noemt men hem vaak een minimalist. Einaudi heeft een platencontract bij de klassieke afdeling van Sony BMG. In 2010 werd Ludovico Einaudi's muziek gebruikt in de film Insidious van James Wan. In 2011 werd Ludovico Einaudi's muziek gebruikt in de film Intouchables van Olivier Nakache en Éric Toledano.

In juni 2011 startte de Engelse BBC Radio 1-presentator Greg James een campagne om het nummer I Giorni in de top 40 te krijgen. Hij noemde het stuk therapeutisch in de tijd dat hij aan de universiteit studeerde. De eerste paar keren dat het nummer ten gehore werd gebracht op de radio leidden tot een grote hoeveelheid reacties van luisteraars, waardoor het nummer inderdaad de hitlijsten haalde.

http://www.ludovicoeinaudi.com/

Relevante recensies

einaudi