Capella de la Torre

Capella de la Torre is er trots op een van 's werelds belangrijkste koperensembles uit de vroegmoderne tijd te zijn.

Capella werd in 2005 opgericht door de hoboïst- en sjaalspecialist Katharina Bäuml. Sindsdien heeft het ensemble een publiek van bijna duizend concerten enthousiast gemaakt. Hieraan zijn 20 CD-opnames en een verscheidenheid aan live-opnames toegevoegd. Op deze manier heeft Capella de la Torre uitgebreide ervaring in de muziek van de 14e-17e eeuw.

In 2016 ontving Capella de ECHO Klassik in de categorie "Ensemble van het jaar".
In 2017 ontving het ensemble nog een ECHO Klassik voor de CD "Da Pacem - Echo of the Reformation" samen met de RIAS Kammerchor.

In 2018 ontvangt Capella de la Torre de eerste OPUS Klassik (ECHO opvolger award) voor de opname "Serata Venexiana".

Om de muziek van afgelopen eeuwen tot leven te brengen voor de oren van vandaag, worden de huidige historische en musicologische bevindingen voortdurend gebruikt in de programma's van Capella de la Torre. Dit omvat het werken met bronnen en originele teksten.

Een bijzondere zorg van het ensemble, naast de concerten, is het werken met een jong publiek, dat zijn uitdrukking vindt in een groot aantal bemiddelingsprojecten.

De naam "de la Torre" moet op twee manieren worden begrepen: aan het begin van de 16e eeuw componeerde de Spanjaard Francisco de la Torre het waarschijnlijk meest beroemde stuk voor een koperen sectie, zijn "Danza Alta". Naast deze hommage aan de componist moet de naam ook letterlijk worden begrepen: "De la Torre" betekent vertaald "van de toren af"; Messingsgroepen speelden bij verschillende gelegenheden op torens of balkons.

https://www.capella-de-la-torre.de/

Relevante recensies

Capella de la Torre Capella de la Torre Wulff2