Buckley, Jules

2019-07-04 20:19:00

Het Metropole Orkest is door de jaren heen geleid door diverse chef-dirigenten van naam: oprichter Dolf van der Linden, Rogier van Otterloo, Dick Bakker, Vince Mendoza en vanaf 2013 Jules Buckley. Na een gastdirigentschap van 5 jaar is Jules in 2013 aangesteld als nieuwe chef-dirigent van het Metropole Orkest.

Componist, arrangeur en dirigent, Jules Buckley is een muzikale vernieuwer die iedere keer weer de randen van nieuwe genres opzoekt. Hij werkte samen met musici als Emili Sandé, multi-instrumentalist Jose James, Fink, Massive Attack, Arctic Monkeys, Caro Emerald, Cinematic Orchestra, Beardyman and Dizzy Rascal. Hij schrijft voor de meest uiteenlopende bezettingen. Van strijkkwartet tot symfonieorkest en van bigband tot theaterprodukties. Na zijn studie in London was hij een van de oprichters van The Heritage Orchestra, een flexibel kamerorkest dat samenwerkingen en crossovers zoekt waar andere orkesten niet durven gaan.

Jules is een echte muzikale pionier binnen de hedendaagse muziekgenres. Juist daarom klikt het zo goed met het Metropole Orkest. Succesvolle concerten onder leiding van Jules waren onder andere concerten met Laura Mvula, Snarky Puppy, Gregory Porter, Jonathan Jeremiah, Michael Kiwanuka en Basement Jaxx. Afgelopen seizoen had Jules naast zijn projecten bij het Metropole Orkest succesvolle samenwerkingen met ondermeer de WDR BigBand, Het Koninklijk Concertgebouworkest en The BBC Symphony Orchestra in The Urban Classic Proms.

https://www.mo.nl/

Relevante recensies

Jules Buckley