Nieuw: Het Muzieklokaal, muzikaal café in Utrecht

Geschreven op 11-02-2016

muzieklokaal utrecht

In Utrecht vind je Het Muzieklokaal, het eerste klassieke proeflokaal van Nederland, zijn deuren. Initiatiefnemers Sanne van Buuren (31) en Talitha Verheij (31) haalden afgelopen zomer 121 duizend euro op met crowdfunding en vonden een locatie aan de Bemuurde Weerd.

In Het Muzieklokaal komen klassieke muziek en horeca samen in een dagelijks geopend proeflokaal. Gasten kunnen luisteren naar klassieke muziek en genieten van lokale producten. Het gaat daarbij om kleine gerechten onder de 15 euro, een goed glas wijn, lokale biertjes en eerlijke koffie.

Er is flink verbouwd aan de Bemuurde Weerd om het pand geschikt te maken voor een combinatie van klassieke muziek en horeca. Investeringen in audio en akoestiek moeten ervoor zorgen dat gasten zowel van de muziek kunnen genieten, als een gesprek kunnen voeren.

In Het Muzieklokaal is altijd klassieke muziek op de achtergrond te horen en voor de live programmering is een stichting opgericht. De bedoeling is dat er twee huiskamerconcerten per week worden georganiseerd. Particulieren en bedrijven kunnen ‘vriend’ van de stichting worden. 

< Terug naar het overzicht