Méér Muziek in de Klas

Geschreven op 31-05-2018

mars

Koningin Máxima bij ondertekening convenanten muziekonderwijs in Limburg en de Liemers (GD)

Hare Majesteit Koningin Máxima is, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, op  woensdag 27 juni getuige bij de ondertekening van de samenwerkingsconvenanten muziekonderwijs in de Liemers (Gelderland) en in de provincie Limburg. De verschillende samenwerkingspartners in Gelderland beloven aan 9500 basisschoolkinderen dat zij allemaal in 2020 structureel muziekonderwijs zullen krijgen op de basisschool. En in Limburg doen de betrokken partijen uit die provincie die belofte aan alle Limburgse schoolkinderen. De convenanten geven de gemaakte afspraken weer en laten zien hoe het muziekonderwijs de komende jaren een plaats krijgt op alle basisscholen. Daarbij is dit het startpunt van een jarenlange intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Jantien Westerveld, directeur Méér Muziek in de Klas: “De culturele organisatie Kunstwerk! is in de Liemers tien jaar geleden gestart met het geven van muzieklessen door muziekdocenten op de basisschool. De afgelopen jaren hebben zij dit weten uit te bouwen tot lessen op ruim 75% van de Liemerse basisscholen. In de provincie Limburg heeft DOOR!, de Limburgse campagne voor muziekonderwijs, er samen met onze Limburgse ambassadeur Ger Koopmans, voor gezorgd dat de afspraken gelden voor de hele provincie! Zowel in de Liemers als in Limburg kunnen we nu garanderen dat straks alle basisschoolkinderen, samen ruim 85.000, structureel muziekonderwijs krijgen.”

De ondertekeningen vinden achtereenvolgens plaats in Het Musiater in Zevenaar en Adams Muziekcentrale in Ittervoort, tijdens feestelijke, muzikale bijeenkomsten. Zo zullen 1000 Liemerse kinderen de Koningin in de ochtend verwelkomen met een speciaal lied. Het Liemers Jeugdorkest, een kinderkoor en musici uit de regio treden op. In Ittervoort woont Koningin Máxima voorafgaand aan de ondertekening een feestelijk concert bij, gepresenteerd door Lex Uiting, met bijdragen van onder andere de philharmonie zuidnederland.

Méér Muziek in de Klas Lokaal

De convenanten vloeien voort uit het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal en bevatten afspraken tussen de verschillende regionale samenwerkingspartners. Vorig jaar november werd het eerste convenant getekend in de stad Groningen. Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie wil ervoor zorgen dat in 2020 alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl

< Terug naar het overzicht